Skip to main content

Den här veckan fokuserar vi på Honk Please det danske partiet Alternativet, för att lära oss mer om partiets intåg i Folketinget i senaste valet. Fredag den 13 maj bjuder vi även in till samtal om medborgarpoltik tillsammans med Alternativets partiledare, Uffe Elbaek.

Danska partiet Alternativet tog på drygt två år tagit steget från samtal mellan människor runt om i Danmark till manifest och partiprogram till ett första framgångsrikt val hösten 2015. Med nio folketingsmandat och 18 % procent av rösterna är Alternativet en faktor i dansk politik som inte går att bortse ifrån.

Alternativet har presenterats för en Malmöpublik. Nu kommer partiet till Stockholm den 13 maj. Vi är tre inbjudare Changemaker Education, ImpactHub och föreningen Cogito. Alternativets resa från diskussioner till parti i folketinget tycker vi är intressant. Det visar att det fortfarande går att påverka politik med folkrörelsearbete.

Vi kommer att dela med oss av lärdomar från Alternativet under kommande veckor, samt bjuda in till samtal med dem om medborgarpolitik fredag den 13 maj.

Läs mer om partiet och deras partiprogram på: http://alternativet.dk/partiprogram/

Anders Pettersson

Anders Pettersson

Psykologi, sociala rörelser och lärande.