Skip to main content

Stockholmsbaserade Futuregames har rankats på plats två bland de bästa skolorna i världen för spelutvecklare. Utmärkelsen kommer från The Rookies som årligen utser de mest kreativa skolorna i världen med fokus på kvaliteten på de studerandes portfolios. Futuregames är en del av Changemaker Educations och har idag utbildningsprogram inom speldesign, spelprogrammering, 3D-grafik och 2D-grafik.

– Mer än 410 spelutvecklare har bildats hos Futuregames de senast 10 åren och vi är stolta över den ambition och passion våra studerande uppvisar för att få denna internationella uppmärksamhet. Av det idag sexhundra årliga ansökningar skolan får in växer antalet sökande från andra länder och vi har idag utbildat individer som är utspridda på spelföretag världen över, Futuregames växer internationellt. Vi är enormt stolta över vad våra studenter har åstadkommit och det är en stor utmärkelse att få koras som en av de absolut bästa skolorna för spelutveckling i världen, säger Mattias Escudero Liljeqvist, utbildningsansvarig på Futuregames.

Futuregames bedriver yrkeshögskoleutbildningar och spelutvecklingskurser sedan 2008 och har idag ett nära samarbete med mer än femtio spelföretag inom den svenska spelbranschen och tre internationella. I Futuregames ledningsgrupp sitter representanter för Starbreeze, King, Avalanche Studios, Fatshark Games, EA Dice, Paradox Interaktive, Really Interactive och Glourious Games. Dessa företag arbetar närmast Futuregames och kvalitetssäkrar innehållet i utbildningarna. Det är även de som rekrytera flest och gästar skolan ofta med seniora kursledare, föreläsare och handledare.

– Spelbranschen är en av Sveriges mest framgångsrika branscher inom underhållning och omsätter idag mer än både film- och musikindustrin. Med dagens smartphones har spelandet dessutom spridit sig till nästan alla åldersgrupper. Det här är en bransch och ett uttryckssätt som kommer att fortsätta spela stor roll, för underhållning men även för utbildning och samhällsnytta. Spel engagerar människor, och gamification kan användas i alla branscher. Vi på skolan är otroligt stolta över utmärkelsen, säger Tom Loyche, VD på Changemaker Educations.

Futuregames hamnar på plats två av världens bästa spelskolor, tätt efter Howest University – Digital Arts and Entertainment i Belgien. På tredje plats hamnar Ringling College of Art and Design i Florida, USA. The rookies utser världens bästa spelskolor baserat på de studerandes anställningsbarhet, deras kreativa och tekniska förmåga, presentation och variation på portfolios.

– Vi fortsätter att växa och har nu 2018 den största årskullen juniora spelutvecklare som startar sin resa igenom Futuregames. 120 ambitiösa studerande är laddade för de nästkommande två åren och vi fortsätter växa i takt med den svenska dataspelsbranschen, avslutar Mattias Escudero Liljeqvist.

Se hela listan från The Rookies här: Best Game Development Schools in the World for 2018