Skip to main content

– När man startar eget är en bra plats att börja hos sig själv. Jag är själv kreatör och insåg tidigt att det kan vara en utmaning att starta och driva egen webbshop idag, även om det finns många plattformar att välja mellan. Ofta är det just marknadsföringen som ställer till det – det är svårt att öppna en butik på en gata där ingen går. Men som kreatör kanske du inte har tiden eller kunskapen att verkligen nå ut. Med den utgångspunkten startade jag Weavler, säger Isabelle Edlund.

Weavler är en e-handelsplattform och marknadsplats där kreatörer erbjuds hjälp att sälja samt att nå igenom bruset. Isabelles grundtanke är att göra e-handel till något som alla förstår och kan använda sig av. Weavler erbjuder kreatörer både support och nätverk för allt vad det innebär att starta och driva webbshop. Tjänsten finns just nu uppe i beta, men en ny version av sajten kommer att lanseras om några veckor. Redan idag är många kreatörer anslutna.

– Även nästa Efva Attling måste börja någonstans. Vi hoppas att kreatörer ska hitta till oss och känna att vi kan hjälpa dem. Vårt mål är att säkerställa att de lyckas synas och växa.

Weavler fick nyligen 1,6 miljoner av Post- och telestyrelsen för att tillgänglighetsanpassa e-handel – göra den mer användarvänlig. Idag sitter företagets team på åtta personer i Villa Bellona som del av Stockholms Universitets Inkubator. På kort sikt har de behov av att utöka teamet, och letar efter ett eget kontor att göra till sin bas.

Jag tänker mig en slags garageinfart någonstans inne i stan, där vi får vara med och skapa miljön från grunden. Kanske ta dit grafittimålare som får måla väggarna eller att våra konstnärer och kreatörer får hjälpa till och ta fram inredningen.

På Weavler kommer ett stort urval av kreatörer inom olika områden att synas och sälja sina produkter; allt från porslin, kläder och smycken till konst och möbler. Isabelle menar att även företagets kontor ska spegla all den kreativitet som kommer att finnas i nätverket – det är viktigt att allt andas varumärket.

– Vår dröm är att de kreatörer som börjar synas och sälja via oss blir så stora att de ska kunna lämna oss och fortsätta på egen hand. Då har vi verkligen lyckats!

– Vårt fokus är att hjälpa kreatörer att nå ut. Om de inte säljer så tjänar vi ju själva inte heller några pengar i slutändan. Så hela affärsmodellen bygger på att vi satsar helhjärtat på dem som signar upp på Weavler. Det tror jag också bygger förtroende bland kreatörerna.

Isabelle har jobbat inom digital kommunikation och sociala medier under många år. Bland annat står hon bakom Stockholm Social Media Club, och var även inblandad i Tweetup Stockholm som länge var den givna samlingsplatsen för sociala medier-branschen.

– Jag jobbade länge som anställd på olika platser, och har tyvärr stött på flera extremt dåliga chefer. Det motiverade mig att starta något eget istället; och det har även blivit till en fördel – nu vet jag själv hur jag ska agera för att vara en bra och stöttande chef som verkligen ser till sina anställda. Om någon har en dålig dag så får det vara så – vi är alla mänskliga.

Isabelle pratar varmt om vikten att utvecklas som människa. Och att arbetsmarknaden idag har skiftat till ett mer självuppfyllande klimat.

– För några år sedan jobbade man på samma företag i flera år för att till slut få en guldklocka. Idag tror jag att det handlar allt mer om att förverkliga sig själv och sin kompetens, och att våga gå vidare från en utmaning till nästa när man känner att man lärt sig färdigt på den arbetsplats man befinner sig på. Mitt mål för alla som är anställda på Weavler, precis som för kreatörerna, är att de blir så pass inspirerande och lär sig så pass mycket att de sen själva också väljer att bryta sig loss och starta eget längre fram. Jag ser till deras bästa och till företagets bästa på samma gång. Så skapar man ett motiverat team.

Weavler lanseras snart på: http://weavler.it/
Där går det redan nu även att signa upp sig som kreatör för att ansöka om att starta webbshop.

Weavler söker även utöka sitt team – med både utvecklare, affärsutvecklare och kundsupport. Isabelle uppmanar intresserade att hålla ett öga på hemsidan; eller att skicka iväg ett spontant mail till: hey@weavler.it

Emelie Fågelstedt

Emelie Fågelstedt

Digital, future of work and entrepreneurship