För andra året i rad ska Elisabeth Tegner-stipendiet delas ut till en kvinnlig förebild inom IT-, tech- eller spelbranschen. Det årliga stipendiet stiftades förra året av utbildningsanordnaren Changemaker Educations med ambition att inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom tech, och för att uppmärksamma Elisabeth Tegners långa erfarenhet inom branschen. Stipendiaten kommer att motta 10 000 kr av Changemaker och tillkännages den 12 oktober på Womengineers 10 års-gala.

– Jag är glad över att stipendiet blir ett årligt förekommande fenomen. Techbranschen har alltid varit väldigt grabbig, men jag ser positivt på att det håller på att ändras och att allt fler kvinnor intresserar sig för det här området och till och med är med och driver det framåt. Jag är glad över att vi kan fortsätta lyfta kvinnliga förebilder och ser mycket fram emot möjligheten att göra det på Womengineer Awards i oktober, säger Elisabeth Tegner.

Elisabeth Tegner har varit verksam inom IT- och spel-branschen sedan tidigt 90-tal, och började då att forska kring både rave- och hackerkulturer. Hon har även varit med och tagit fram ett antal högre utbildningar, bland annat spelutbildningen Futuregames. Under hela sin karriär har hon haft som mål att få fler kvinnor att intressera sig för IT-branschen, och att starta eget.

Det första Elisabeth Tegner-stipendiet delades ut förra våren på Geek Girl Meetups riksevent till speldesignern Tove Lindholm. Nu öppnar nomineringarna till årets Elisabeth Tegner-stipendium. Det går att nominera kvinnor som gjort skillnad inom IT-branschen och som inspirerar andra att göra detsamma.

I juryn sitter utöver Elisabeth själv även Emelie Fågelstedt, digital strateg vid Fågelstedt Kommunikation och medgrundare Svenska Nomader, Susanne Fuglsang, Innovation Catalyst/COO Innovation Pioneers, partner Googol och grundare GeekGirlPlus, samt Sofie Lindblom, VD & Grundare ideation360 och Chief Evangelist Innovation360.

Nominera en kvinnlig förebild inom IT-, tech- eller spelbranschen till årets Elisabeth Tegner-stipendium. Årets stipendiat kommer att tillkännages och priset delas ut på Womengineer Awards den 12 oktober i Stockholm: cmeducations.se/elisabethtegner